Ontdek de verhalen van onze verzetshelden.

Gewone mensen die buitengewone dingen deden tegen de nazistische bezetting.

Gewone mensen die buitengewone dingen deden tegen de nazistische bezetting.

Binnenkort lanceren we hier onze kennisbank over de vele dappere mannen en vrouwen die hebben gestreden voor vrijheid en gerechtigheid tijdens WOII.
We zijn momenteel druk bezig met het samenstellen van deze kennisbank, waarin we gedetailleerde profielen zullen bieden van verzetsstrijders die zich hebben ingezet voor de strijd tegen onderdrukking en tirannie.
Onze kennisbank zal u in staat stellen om informatie te vinden over hun leven, hun werk en hun prestaties. We zullen verhalen en anekdotes delen die hun moed en vastberadenheid illustreren, en hopen dat deze verhalen u inspireren om deze helden te blijven herinneren.
We zullen er alles aan doen om deze regelmatig te blijven updaten en uitbreiden met nieuwe informatie over helden van het verzet. We nodigen u uit om binnenkort terug te komen om onze kennisbank te bezoeken en te verkennen.
Heb jij informatie over een verzetsheld?
Was een dierbare van jou een held in het verzet ten tijde van WOII? Heb je meer informatie over verzetshelden? Wij kunnen alle informatie gebruiken voor het aanleggen van onze kennisbank.