Podcasts

Helden van het verzet

Een prachtige en ontroerende manier om deze helden te eren en hun nalatenschap te vieren.

Helden van het verzet lanceert een podcast die volledig is gewijd aan de verzetshelden van de Tweede Wereldoorlog. Met deze podcast willen we de verhalen van de moedige mannen en vrouwen die zich verzetten tegen de nazi-bezetting, en die hun leven riskeerden om anderen te helpen, levend houden.
Elk verhaal is indrukwekkend op zijn eigen manier en vertelt over de kracht en moed van deze helden in een van de donkerste periodes van de menselijke geschiedenis. Luisteraars krijgen een diepgaand inzicht in de ervaringen van deze helden en de impact die ze hadden op hun omgeving.
Het doel van de podcast is om deze verhalen toegankelijker te maken voor een breder publiek en om de verzetshelden de erkenning te geven die ze verdienen. Door hun verhalen te delen, hoopt Helden van het verzet dat hun moed en veerkracht voor altijd worden herinnerd en geëerd.
Ontdek onze verzetsnovelles
Helden van het verzet VZW brengt een prachtige reeks novelles uit als herinnering aan onze verzetshelden. De 'De Weg naar San Sebastian' en 'Broeders sterven niet' door Tim Van Steendam zijn te koop via Standaard Boekhandel.