Boekvoorstelling ‘Broeders sterven niet’

Op 10 juni 2023 om 15u stelt vzw Helden van het Verzet haar tweede novelle 'Broeders sterven niet' officieel voor. Dat doen we niet zomaar ergens...

10 / 06 / 2023 Hasselt
Waar?
Oude Gevangenis
Martelarenlaan 42
3500 Hasselt
Wanneer?
10/06/2023 vanaf 15:00
Op 10 juni 2023 om 15u stelt vzw Helden van het Verzet haar tweede novelle 'Broeders sterven niet' officieel voor. Dat doen we niet zomaar ergens...maar in de Oude Gevangenis van Hasselt! Dit is de plaats waar exact 79 jaar geleden de beroemde overval plaatsvond, tevens een sleutelscène in het boek. Symbolischer kan haast niet.

Schrijf je via onderstaand formulier in voor dit bijzondere evenement. Met een drankje kunt u genieten van een gesprek met schrijver Tim Van Steendam en een introductie door Dany Neudt. Wees snel. De plaatsen zijn beperkt!
Helden van het verzet

Over 'Broeders sterven niet'

April 1944. De jonge Limburgse broeder Louis Lambrechts houdt zich de eerste oorlogsjaren afzijdig van het geweld. Maar de realiteit spaart niemand. Wanneer de Gestapo het klooster binnenvalt, rest hem slechts één uitweg. Hij vlucht en sluit zich thuis in Limburg aan bij zijn broers en zussen in het gewapend verzet. Het is de start van een reeks dramatische gebeurtenissen.
Wil jij een verzetscafé organiseren?
Is er in jouw gemeente of stad genoeg animo om een verzetscafé te organiseren? Heb je zelf ideeën voor het organiseren van een evenement? Neem contact met ons op en we bekijken samen hoe we dit op poten kunnen zetten.