Op 1 mei 1945, een zonnige maar ijskoude dag, ziet Andrée haar moeder Marie terug in het station van Brussel. Voor het eerst in drie lange jaren kunnen ze elkaar omhelzen. Beiden zijn geschokt door elkaars aanblik. Marie, gekleed in het zwart, is sterk vermagerd en ziet er jaren ouder uit. Andrée is er zo erg aan toe dat ze ruim twee jaar nodig zal hebben om te herstellen. Over het lot van vader Eugène en zus Marie weten ze op dat moment nog niets. Besmet met buiktyfus en paratyfus, brengt Andrée de eerste maanden na haar thuiskomst door in het ziekenhuis.
Na de oorlog huwt ze met Gustave Antoine. Samen bouwen ze een succesvol textielbedrijf uit en krijgen ze twee kinderen. Maar de oorlog en het verzet laten haar nooit los. Ze zet zich in voor de Koninklijke Unie der Inlichtingen- en Actiediensten (RUSRA-KUIAD) en speelt een actieve rol in de erkenning en compensatie van de Inlichtingen- en Actieagenten (IAA). Gezien het grote aantal vrouwen dat actief was in het netwerk Comète, strijdt ze ook voor de erkenning van vrouwelijke verzetsstrijders. Dat het Belgisch leger pas in 1975 vrouwelijke militairen begon te rekruteren, toont hoe groot die achterstand was.
Haar contacten met de door haar geredde piloten en militairen blijven intens. Ze nodigt hen regelmatig uit in België en reist op haar beurt naar het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada en de Verenigde Staten. Op haar honderdste verjaardag is Erica Andrée Horsley, de dochter van een door haar geredde Britse piloot, aanwezig. Uit eerbetoon gaf Robert Horsley zijn dochter de tweede voornaam Andrée. Tijdens de viering getuigt ze:
"Van jongs af aan moest ik ontelbare keren uitleggen waarom ik Andrée heette. Voor een Engels meisje is dat een vreemde naam. Vandaag ben ik vereerd dat ik een naam draag die verbonden is met zo’n belangrijk deel van onze geschiedenis."
Dit citaat illustreert de bijzondere reputatie die Andrée Dumon en het netwerk Comète tot op vandaag hebben, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in andere geallieerde landen.
Wist je trouwens dat het verhaal van Comète de inspiratie vormde voor de tv-serie Secret Army (BBC en BRT, 1977-1979) en de legendarische komedie Allo! Allo! (BBC, 1982-1992)? Ook de Franse film La Grande Vadrouille (1966) – met Louis de Funès en André Bourvil – is losjes gebaseerd op de ontsnappingslijnen van piloten. Met meer dan 17 miljoen bioscoopbezoekers was het dertig jaar lang de meest bekeken film in Frankrijk, tot Titanic in 1998 dat record brak.